Traditioner

Vi er en børnehave med mange faste og gode traditioner.

Børnehavens fødselsdag den 1. marts

Fejrer vi hvert år. Forældre og søskende er velkomne til morgenkaffe mellem kl. 06.16 og kl. 09.30. Der serveres fødselsdagsfrokost og kagemand i løbet af dagen. 

Kommende skolebørn

Fra september til 1. juni bliver der lavet aktiviteter for disse børn en gang om ugen på tværs af stuerne. Det kan omhandle emner som kræver lidt større koncentration og fordybelse - men det kan også være emne, som har børnenes interesse nu og her. typisk vil der også indgå en del ture ud af huset. 

Fastelavnsfest

Holder vi hvert år i forbindelse med fastelavn. Børnene kommer udklædte og der bliver slået katten af tønden på hver stue. Efter kattekongen og -dronningen er fundet spises tøndens indhold, ligesom børnene får fastelavnsboller.

Ugen op til fastelavn har vi aktiviteter omkring forskellige ting der knytter sig til fastelavn. 

Omvendtsdag

Vi har en dag, hvor der er vendt op og ned på alting. Børnene har nattøj på eller tøjet på med vrangen ud. - Vi spiser eftermiddagsmad om morgenen - og morgenmad om eftermiddagen, - får slik på rugbrødet, sidder ved omvendte borde o.s.v. 

Påsken

I ugen op til påsken laver vi påsketing/-pynt og vi leger påskelege. 

Julen

Sidste uge i november har vi julegaveværksteder på tværs af huset.

I hele julemåneden hygger vi med jule-bagning, -klip, -sange, - lege, -historier m.m. I løbet af december er der en julehyggeeftermiddag for forældre og søskende med luciaoptog. Den sidste maddag inden jul laver vi julefrokost for børnene. 

Markedsdag

Hvert år, en fredag i maj/juni, arrangerer personalet i samarbejde med forældreforeningen en markedsdag på legepladsen.

Der er forskellige boder, f.eks. fiskedam og lykkehjul. Der er amerikansk lotteri og auktion. Der sælges kaffe og kage, pølser og drikkevarer. Det er en dag for hele familien.

Overskuddet går bl.a. til børnenes ture.

Besøg af "gamle børn"

I oktober inviteres de børn der er startet i børnehaveklasse i dette år til at besøge børnehaven.l 

Bedsteforældredag

1 dag om året inviteres bedsteforældrene på besøg i børnehaven. De kan komme i løbet af hele dagen og være sammen med deres børnebørn og opleve lidt "børnehaveliv". 

Blomstens dag

I maj måned afholder vi blomstens dag. Alle børn medbringer en blomst eller plante efter eget valg og planter den sammen med en voksen på legepladsen. 

Sensommerudflugt 

Forældreforeningen arrangerer en tur i det grønne en søndag i september. Vi tager et sted hen hvor vi kan hygge os med hinanden og være sammen om noget sjovt, f.eks. skattejagt. 

Juletur

Forældreforeningen arrangerer en juletur i slutningen af november måned. Vi kører i fælles bus ud i skoven, her går vi tur hvor vi laver noget sjovt. Bagefter samles vi i Ålum forsamlingshus hvor vi har hyggeligt samvær.