Traditioner

Vi er en børnehave med mange faste og gode traditioner. Læs om vores faste traditioner her.

Fejrer vi hvert år med kagemand eller lignende hver eftermiddag, hvor forældrene er velkomne til at komme forbi til en kop kaffe og kage. I 2019 er det 50 år siden, børnehaven startede op. Der blev gjort noget særligt ud af denne dag.

På Brumbasserne går de kommende skolebørn. De fleste børn starter hos Brumbasserne til marts måned (med skolestart året efter), når de "gamle" Brumbasser er startet i førskole.  Der er ofte børn, som først rykker til Brumbasserne senere af mange forskellige grunde. Man starter ikke på Brumbasserne tidligere end marts måned året inden man skal i skole. 

 

Holder vi hvert år i forbindelse med fastelavn. Børnene kommer udklædte og der bliver slået katten af tønden på hver stue. Efter kattekongen og -dronningen er fundet spises tøndens indhold, ligesom børnene får fastelavnsboller.

Ugen op til fastelavn har vi aktiviteter omkring forskellige ting der knytter sig til fastelavn.

Vi har en dag om året, hvor der er vendt op og ned på alting. Børnene har nattøj på eller tøjet på med vrangen ud. - Vi spiser eftermiddagsmad om morgenen - og morgenmad om eftermiddagen, - får slik på rugbrødet, sidder ved omvendte borde o.s.v.

I ugen op til påsken laver vi påsketing/-pynt og vi leger påskelege.

I hele julemåneden hygger vi med jule-bagning, -klip, -sange, - lege, -historier m.m. I løbet af december har hver stue en julehyggeeftermiddag for forældre og søskende med luciaoptog. I løbet af december laver de voksne en julefrokost for børnene.

Hvert år, en fredag i maj/juni, arrangerer personalet i samarbejde med forældreforeningen en markedsdag på legepladsen.

Der er forskellige boder, f.eks. fiskedam og lykkehjul. Der er amerikansk lotteri og auktion. Der sælges kaffe og kage, pølser og drikkevarer. Det er en dag for hele familien.

Overskuddet går bl.a. til børnenes ture.

I 2018 har forældreforeningen givet en god portion penge som tilskud til vores nye fliseanlæg i vores have.

1 dag om året inviteres bedsteforældrene på besøg i børnehaven. De kan komme i løbet af hele dagen og være sammen med deres børnebørn og opleve lidt "børnehaveliv".

I maj måned afholder vi blomstens dag. Alle børn medbringer en blomst eller plante efter eget valg og planter den sammen med en voksen på legepladsen.

i 2018 kombinerede vi bedsteforældredag og blomstens dag, så børnene plantede den medbragte blomst sammen med deres bedsteforældre.

Forældreforeningen arrangerer en lygtefest i slutningen af november måned. Det foregår i tusmørket og alle børn og voksne medbringer en lygte eller lanterne. Vi går sammen igennem Tirsdalen og op til Tirsdalen Plejehjem, hvor de ældre indefra kan nyde lyset fra lygterne. Derefter går vi igen ned til Børnehaven og slutter af med lidt let forplejning. Det er en smuk og stemningsrig oplevelse, som alle glæder sig til at være en del af. 

I Sankt Hans ugen finder vi en dag, hvor vi laver bål, brænder heksen af og spiser pølser.